Welkom bij Document Bonaire

“Nutteloze eilanden”. Zo typeerden de Spanjaarden de Benedenwindse Eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao rond het jaar 1500. Hoe anders zien we Bonaire nu: een smeltkroes met Caribische, Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden, een geliefd duikoord met veel visvangst, zoutwinning en zelfs olie-overslag.
Bonaire kent een unieke cultuur met elementen die wij nergens anders tegenkomen, zoals bijvoorbeeld de ‘Maskerade’ die elk jaar rond nieuwjaar plaatsvindt.

“De inwoners van Bonaire weten als geen ander dat Bonaire aan de vooravond van een nieuwe bestuursvorm staat en dat men hiermee een nieuwe toekomst tegemoet gaat die veel veranderingen voor het eiland en zijn bewoners met zich mee gaat brengen.
Wanneer Bonaire een bijzondere gemeente binnen het Koninkrijk der Nederlanden wordt is de kans groot dat veel van de onbekende schoonheden worden opgeslokt door de Nederlandse en Europese cultuur, regels en wetgeving of misschien zelfs geheel kunnen verdwijnen”.
Volgens Wilna Groenenboom is het daarom de hoogste tijd om het dagelijkse leven op Bonaire vast te leggen. Document Bonaire toont aan de hand van meer dan 300 foto’s alle aspecten van het leven op Bonaire, variërend van sport, cultuur, economie, natuur en het leven van geboorte tot dood.

Document Bonaire bevat 144 pagina’s full color, is 28cm breed en 24cm hoog en is gebonden met harde kaft. Tijdelijk voor €17,95 incl. verzending binnen Nederland.Meer informatie

Over de schrijfster:

Wilna Groenenboom heeft van 2000 tot en met 2007 op Bonaire gewoond en als fotograaf en schrijfster bijdragen geleverd aan de Engelstalige krant “the Bonaire Reporter”.

Document Bonaire bevat een selectie uit de meer dan 15000 foto’s die zij in deze periode en tijdens een extra verblijf, speciaal voor het samenstellen van Document Bonaire in 2008, heeft gemaakt..

Bestelinformatie:
ISBN/EAN: 978-94-90277-01-7; winkelprijs: €34,95 (NL)

Uitgever:
Document Bonaire wordt uitgegeven door Leveroij BV, Amsterdam; info@leveroij.nl